Batteriskabe

Kom brandfaren ved batterier til livs med et brandsikkert batteriskab til lithium-ion-batterier fra JC Pengeskabe.

Udstyr med genopladelige batterier bliver brugt mere og mere i både virksomheder, institutioner og private hjem. Blandt andet i computere, el-cykler, el-løbehjul, robotstøvsugere, værktøj og haveredskaber.

Men lithium-ion-batterier er brandfarlige, og de kan være skyld i alvorlige brande, der er svære at slukke. Derfor er der risiko for skader på både personer, inventar og bygninger.

Den fare kan du heldigvis komme udenom med et brandsikkert batteriskab. Her kan du med ro i sindet nemt og hurtigt oplade alle dine batterier, da en brand udenfor skabet ikke vil kunne nå de brandfarlige batterier, og en eventuel batteribrand vil blive forhindret i at sprede sig.

JC Pengeskabe forhandler forskellige batteriskabe, så du kan finde lige præcis dét skab, der bedst opfylder dine behov.

Hvorfor er sikker opbevaring af batterier vigtigt?

Lithium-ion-batterier er en fast bestanddel hos både virksomheder, institutioner og private, da de bruges i langt de fleste typer genopladelige apparater i dag. Og selvom de er med til at gøre vores liv nemmere på mange måder, udgør de også en stor risiko, da de er brandfarlige og tilmed svære at slukke igen. Derfor er det også særdeles vigtigt, at der bliver taget forholdsregler, så alvorlige batteribrande kan undgås - særligt hvis potentielle brande risikerer at brede sig til andre bygninger, eller hvis din virksomhed eller institution befinder sig i en etageejendom.

Hvis et batteri selvantændes, kan den efterfølgende brand nemlig blive meget voldsom, og der kan ske både person- og tingskade. Det skyldes, der kan opstå såkaldt “thermal runaway” i batteriet, hvor det overophedes ekstremt hurtigt.

Du bør derfor som minimum have en brandalarm installeret i nærheden af opladningsstedet.

Optimalt set bør du anskaffe et batteriskab, da en eventuel brand på den måde vil blive isoleret, og du vil have tilstrækkelig tid til at kontakte brandvæsen og få eventuelle personer på præmisserne i sikkerhed. Dette er især tilfældet, hvis du skal have opladet adskillige batterier. Du kan endda få batteriskabe, der er mulige at flytte med en gaffeltruck, så en mulig brand kan flyttes udenfor og væk fra brandfarlige omgivelser.


Batteri til opladning

Antallet af lithium-ion-batterier er støt stigende

Selvom lithium-ion-batterier er brandfarlige, bliver de brugt i langt de fleste af vores elektriske apparater; for eksempel mobiler, el-biler, el-cykler, el-værktøj og bærbare computere. Og antallet af disse apparater er år for år støt stigende.

En analyse fra Beredskabsstyrelsen viser, at i perioden 2018-2021 rykkede brandvæsenet ud til 84 brande, hvor mindre lithium-ion-batterier var synderen - og i halvdelen af tilfældene opstod branden i forbindelse med opladning. Selvom det måske ikke lyder som meget, så er det en fordobling på tre år, og da opladning oftest bliver klaret om natten, når strømmen er billigst og apparatet ikke bruges, så er en potentiel brand ekstra risikofyldt, da den potentielt ikke bliver opdaget i tide.

Men hvorfor vælger vi at benytte os af et brandfarligt materiale i så høj grad? Det er fordi, de er markant lettere, har større holdbarhed og en markant højere energitæthed end andre typer batterier. Den store energitæthed, der gør dem hurtige at oplade, er desværre også hvad, der gør dem farlige og ustabile.


Brandsikre batteriskabe til opladning af batterier


Lithium-ion-batterier kommer i tre forskellige versioner: lav, medium og høj. For eksempel har bærbare computere lav-kapacitetsbatterier, hvorimod el-cykler gør brug af høj-kapacitetsbatterier.

Batterier med lav kapacitet har også lille brandfare, og derfor anbefales det ikke at putte dem i batteriskabe - medmindre det er for at holde styr på dem og have dem gemt af vejen. Men batterier med højere kapacitet har også en højere energitæthed, og derfor er de markant mere brandfarlige.

Her kan et batteriskab, der både er brandsikkert ind- og udvendigt være en god investering. På den måde sikrer du nemlig, at en eventuel brand udenfor skabet ikke kan nå batterierne, der potentielt kan antændes og forværre skaderne markant. Og hvis uheldet skulle være ude, og dine batterier selvantændes, vil et batteriskab være med til at sikre, at branden ikke spreder sig til omgivelserne.


batteriskab

Køb dit batteriskab hos JC Pengeskabe

Et brandsikkert batteriskab er en investering i fremtiden og din sikkerhed. Når du vælger at investere i et batteriskab i høj kvalitet, minimerer du blandt andet risikoen for at skulle forholde dig til

  • nedbrænding af bygninger
  • personskader på grund af ild og giftig røg
  • tabt inventar, der skal erstattes
  • tabt arbejdstid og -fortjeneste, samt
  • omfattende dokumentation til forsikringer og diverse myndigheder.


Hos JCP står vi klar til at rådgive dig om batteriskabe med udgangspunkt i dine og din virksomheds unikke behov. Derfor er du sikker på, du får lige præcis den løsning, der passer til dig - hverken mere eller mindre. Kontakt os allerede i dag, og hør mere om de mange muligheder.

Se vores forskellige typer brandsikre batteriskabe her