Spørgsmålstegn på tavle

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Mange spørgsmål går ofte igen hos vores kunder. Vi har samlet nogle af de mest ofte stillede spørgsmål. Læs her og få svar - ellers kontakt os, og vi står klar til at guide dig. 

1. Hvorfor vil mit pengeskab ikke åbne?

1. Tjek lås for, om det er nødvendigt med skift af batteri.

Vi anbefaler altid, at du benytter batterier af en god kvalitet fx. Duracell eller Varta af typen Alcaline. Det skyldes, at vi desværre oplever, at andre billigere batterier ikke virker optimalt.

Husk også at tjekke udløbsdatoen på batteriet – det kan have ligget i skuffen i lang tid.

2. Tjek, at det er den rigtige kode, du bruger.

Hvis du har indtastet den forkerte kode 3 gange i streg, vil låsen gå i spærring.

Vent 15 minutter, og prøv så igen med den rigtige kode.

3. Er nøglen intakt eller bøjet? Prøv med reservenøglen.

Løser dette problemet, så husk at bestille en ny nøgle, så du altid har mindst én ekstra nøgle til skabet – og opbevar aldrig reservenøglen i skabet.

4. Du har glemt koden til pengeskabet.

Ligesom med nøgler, har producenten eller forhandleren af dit pengeskab ikke en kopi af koden. Hvis du har glemt koden til pengeskabet, er det muligt at nulstille visse låse, så du kan vælge en ny kode. Men det kræver dog som oftest, at du har adgang til skabet med en anden kode (som regel masterkoden). Det er også på denne måde, du opretter nye brugere til skabet. Du kan læse mere om fremgangsmåden i din manual.

Vi anbefaler altid, at kun én person kender masterkoden af sikkerhedsmæssige årsager. Ikke alle låse har en masterkode.

Kan koden eller nøglen ikke fremskaffes, tilkald tekniker på 86 29 40 99 eller sales@jcp.dk.

5. Rigler kan være blevet bøjet.

Hvis lågen til skabet er blevet smækket i med riglerne ude, kan dette skabe en skævhed.

Tilkald tekniker på 86 29 40 99 eller sales@jcp.dk.

6. Låge på pengeskabet hænger.

Dette kan medføre, at lågen ikke kan lukkes op eller i.

Tilkald tekniker på 86 29 40 99 eller sales@jcp.dk.

2. Hvor indbrudssikkert skal mit pengeskab være?

Der er flere faktorer, du skal overveje i forhold til, hvor sikkert dit pengeskab skal være.

Hvis du er forsikret, skal du først og fremmest læse din police eller tage en snak med dit forsikringsselskab om, hvilke krav de stiller til opbevaring af værdier. Har dit forsikringsselskab et konkret krav til sikkerheden, kan du med udgangspunkt i dette finde et pengeskab, der dækker kravene.

Hvis dit forsikringsselskab ikke har noget konkret krav eller anbefaling til opbevaring af værdier, kan du i stedet tage udgangspunkt i, hvor lang tid det sandsynligvis vil tage, før nogen dukker op på adressen for at forstyrre tyvens forehavende. Jo højere en klassificering af pengeskabet, jo længere opbrudstid har tyven behov for for at få adgang til skabet og slippe væk med det værdifulde (og måske uerstattelige) indhold.

Du skal også overveje hvor stor en værdi, genstandene i skabet har for dig. Har du reelt behov for at eliminere enhver potentiel risiko for, at en tyv får adgang til indholdet af dit pengeskab?

Der er flere måder at anskue det på.

I en perfekt verden ville vi kunne levere et pengeskab, som var umuligt at bryde op af uvedkommende uden nøgle og/eller kode. Men vi kan godt afsløre, at der (desværre) ikke findes pengeskabe, som ikke kan brydes op. Alle pengeskabe har en forventet opbrudstid, men denne vil altid være forbundet med en stor usikkerhed.

Opbrudstiden afhænger af de tilgængelige værktøjer, skabets placering, tyvens evner, viden om skabet og en lang række andre faktorer. Derfor er det ganske enkelt ikke muligt at sætte et præcist estimat på, hvor lang tid det tager at bryde et givent pengeskab op.

Forkort tyvens arbejdstid med et F&P-godkendt alarmsystem

Til gengæld er det muligt at afkorte den tid, tyven har til rådighed. Med en F&P-godkendt alarmovervågning af dit pengeskab sikrer du dig, at tyven vil være klar over, at nogen er på vej, når først alarmen er gået. Dette vil i bedste fald skræmme tyven og få vedkommende til at afbryde sit foretagende.

Du skal dog være opmærksom på, at selv om du har dit pengeskab dækket af et F&P-godkendt alarmsystem, skal du forvente, at der kan gå op til 30 minutter, før en vagt når frem. Nogle gange kan der også gå væsentligt længere tid.

For at opnå en opbrudstid på >30 minutter, skal du som minimum vælge et pengeskab, som opfylder EN1143-1 grade I. Så er du nogenlunde sikker på at kunne forsinke tyven så meget, at en vagt kan nå frem og pågribe tyven, inden vedkommende slipper væk.

Med et pengeskab, som er godkendt efter EN1143-1 grade II eller grade III, begynder barrieren at være af en sådan størrelsesorden, at selv den mest velforberedte tyv må opgive uden at få noget ud af sit forehavende.

Bemærk dog, at der kan være særlige krav til fastboltning af pengeskabet, som skal være opfyldt, uanset pengeskabets klassifikation. 

Vælg din risikoprofil

Du kan også anskue dit valg ud fra, hvilken risikoprofil, du vil anlægge. Ønsker du at helgardere dig så meget som muligt, skal du gøre som beskrevet ovenfor.

Har du derimod et budgetloft, som ikke rækker til mere end EN1143-1, eller ville det ikke være verdens undergang, hvis tyve slap af sted med indholdet i pengeskabet? Så er det mere oplagt med et pengeskab, som er godkendt efter EN14450-standarden.

Nu skal det ikke lyde, som om et EN14450-skab er discountudgaven af pengeskabe - EN14450 er nemlig afprøvet, og med et vist niveau af udfordringer er det bestemt ikke barnemad at bryde sådan et skab op.

Nogle indbrudstyve løber hurtigt dit hjem igennem og snupper, hvad der er let tilgængeligt og som de ved, har værdi - eventuelt med et mindre koben i hånden. Med et pengeskab godkendt efter EN14450 har du trods alt et pengeskab, der sender et signal til indbrudstyven om, at det er bedre givet ud at vælge objekter i dit hjem, som er lettere tilgængelige, og som derfor vil lade dit pengeskab være i fred (eller fortsætte togtet hos naboen).

Skabe, som ikke opfylder nogen form for sikringsstandard i forhold til indbrudssikring, bør - ikke så overraskende - ikke anvendes til indbrudssikring. For det første er denne type skabe nemme for tyven at bryde op, idet de ikke udgør nogen reel barriere. For det andet fortæller du tyven, hvor du opbevarer dine mest værdifulde effekter, så tyven kan rette fokus mod skabet i stedet for at bruge tid på andre effekter i huset (eller gå videre til naboen).


3. Hvordan vælger jeg det rigtige pengeskab til min virksomhed eller til privat brug?

For at finde frem til det rette pengeskab til din virksomhed eller dit hjem, er der tre spørgsmål, du med fordel kan stille dig selv disse spørgsmål:

  • Hvad skal du sikre?
  • Hvad skal du sikre dig imod?
  • Hvor meget plads har du brug for i pengeskabet?


Hvis du er forsikret, er det em god ide at starte med at læse din police eller tage en snak med dit forsikringsselskab om, hvilke krav de stiller til opbevaring af værdier. Hvis de har en række konkrete krav, kan du med udgangspunkt i disse finde et pengeskab, der dækker.

Hvis dit forsikringsselskab ikke har nogle krav til opbevaring af værdier, kan du i stedet tage udgangspunkt i, hvor lang tid der sandsynligvis vil gå, før der dukker nogen op på adressen for at forstyrre tyvens forehavende.

Jo højere en klassificering, jo længere opbrudstid har tyven behov for for at få adgang til skabet og slippe væk med det værdifulde indhold.

Du skal også overveje hvor stor en værdi, genstandene i skabet har. Her kan du igen snakke med forsikringen og finde ud af, hvad deres krav er. Som udgangspunkt gælder dette: hvis genstandene udgør mindre end 5 % af din dækkende sum, vil en EN-14-450 klasse S2 ofte være tilstrækkeligt. Hvis indholdet derimod overstiger 5 % af din dækkende sum, skal du som minimum have et skab i klasse EN 1143.

Læs mere om de forskellige sikringsstandarder her .

Når du har svaret på disse spørgsmål, kan du gøre to ting: Den nemme løsning er at kontakte os, og så hjælper vi dig med at finde den sikringsløsning, der perfekt dækker dine behov. Alternativt skal du selv i gang med at lave research.
4. Hvad er den gennemsnitlige leveringstid på et pengeskab fra JC Pengeskabe?

Vi har et stort udvalg af forskellige standardskabe på lager, og vi kan sende ordrer af sted med en dags varsel på hverdage.


5. Kan jeg selv afhente mit pengeskab hos JC Pengeskabe?

Selvfølgelig - du er meget velkommen til at hente dit skab på vores kontor og lager i Viby J.


6. Tilbyder JC Pengeskabe installation af pengeskabe?

Når du vælger at investere i et godkendt pengeskab, skal det også installeres af en certificeret pengeskabsmontør, hvis din forsikring skal dække.

Hos JP Pengeskabe har vi vores egne erfarne certificerede montører, som står til rådighed i forhold til indtransport og fastboltning mod et tillæg. I forbindelse med installationen udsteder vi en installationserklæring, som er din dokumentation for den udførte fastboltning i forhold til fx dit forsikringsselskab.

Hvis du gerne vil have pengeskabet installeret af os, skal vi på forhånd have viden om de forhold, hvor skabet skal installeres.

Ønsker du ikke professionel assistance med indtransport, installation og fastboltning, leveres pengeskabet til kantsten.

Læs mere om fastboltning af pengeskabe - hvor, hvornår og hvordan?


7. Kan JC Pengeskabe tilbyde skræddersyede løsninger, hvis jeg har specielle krav til et pengeskab?

Vi har i forvejen et enormt udvalg af standardskabe, der dækker langt størstedelen af alle tænkelige behov. Vi kan anbefale, at du kontakter en af vores konsulenter, som kan hjælpe dig med at finde ud af, om der i forvejen findes en løsning, der kan dække dine behov.

Hvis vi mod forventning ikke har et standardskab, der opfylder dine krav, har vi også egenproduktion, hvor vi kan imødekomme dine ønsker om fx særlige mål, låse, design, indretning mm.

8. Hvordan vedligeholder jeg mit pengeskab for at sikre lang levetid og optimal sikkerhed?

Et pengeskab passer sig selv godt og holder i mange år uden hjælp. Du skal selvfølgelig behandle skabet pænt og bruge almindelig sund fornuft - for eksempel lade være med at åbne lågen voldsomt eller trykke unødigt hårdt på kodelåsen.

Hvis bare, du tænker dig om, vil et godt skab holde i mange, mange år.


9. Hvad gør jeg, hvis jeg mister nøglerne til mit pengeskab eller glemmer koden?

Mistet nøgle

Sørg altid for at have en reservenøgle i tilfælde af, at du mister hovednøglen. Har du ikke en reservenøgle, skal du tilkalde en tekniker på 86294099 eller på sales@jcp.dk. 

Glemt kode

Har du glemt koden til pengeskabet, er det muligt at nulstille visse låse, så du kan vælge en ny kode. Det kræver dog oftest, at du har adgang til skabet med en anden kode (som regel masterkoden). Det er også denne fremgangsmåde, man skal anvende, når man opretter nye brugere til skabet. Du kan læse mere om fremgangsmåden i din manual til pengeskabet.

Vi anbefaler altid, at kun én person kender masterkoden af sikkerhedsmæssige årsager. Ikke alle låse har en masterkode.

Kan koden ikke fremskaffes, skal du tilkalde en tekniker på 86 29 40 99 eller sales@jcp.dk.

.


10. Tilbyder JC Pengeskabe garanti på pengeskabe?

Ja, vi har et års garanti på vores pengeskabe.11. Kan JC Pengeskabe hjælpe med at flytte et pengeskab, hvis jeg flytter til nye lokaler eller et nyt hjem?

Uanset, hvilket pengeskab, du har, kan vi hjælpe med at flytte det trygt, sikkert og forsvarligt. Vi er eksperter i at flytte pengeskabe for både virksomheder og private, og vores erfarne, specialuddannede montører hjælper i hele landet. Læs mere om, hvordan vi hjælper med at flytte dit pengeskab her.

Vi hjælper også med at fastbolte det igen, såfremt du ønsker det. 
12. Hvilken support tilbyder JC Pengeskabe, hvis jeg støder på problemer med mit pengeskab?

Hvis dit pengeskab er gået i stykker, kan du kontakte os her.

Vi kan hjælpe med mange problemer over telefon og e-mail. Hvis du ikke kan finde ud af, hvad problemet er med dit pengeskab, kan du altid kontakte os, og så kan vi sætte vores ekspertise i spil.


Enten kan vi hjælpe dig med de “nemme” problemer over telefonen, og hvis det er en større udfordring, kan vi sende en montør ud til dig, der kan hjælpe dig med udfordringen.Har du ikke fået svar på dine spørgsmål?

Så er du meget velkommen til at kontakte os på hverdage mellem kl. 7.45 og kl. 16.00 på tlf.nr. 86294099. Fredag dog til kl. 14.30.