Mange nøgler hængende på væg

Øg virksomhedens sikkerhed med et nøgleskab

Nøgler hængende i nøgleskab

Hold styr på virksomhedens nøgler og værdier med et nøgleskab

Det kan have store konsekvenser ikke at have styr på virksomhedens nøgler. Nøgler giver ikke kun adgang til rum eller afdelinger med dyre genstande som computere og tablets, men nøgler kan også give adgang til fortrolige oplysninger om kunder eller økonomi.

Med et nøgleskab kan du skabe yderligere sikkerhed omkring virksomhedsnøgler. Men nøgleskabe øger ikke blot sikkerheden, men skaber også et naturligt og praktisk overblik over alle virksomhedens nøgler.

Her får du tips til, hvorfor din virksomhed bør overveje et sikkert nøgleskab til virksomhedens nøgler. Du får også opstillet fordele, som din virksomhed kan drage nytte af allerede fra første dag med et nøgleskab.

Virksomhedsnøgler skifter ofte hænder

På en arbejdsplads er der ofte mange nøgler i spil. Hvad enten det er til hoveddøren, til firmabilerne, til lageret eller til oplysninger om kunder og medarbejdere.

Alt efter hvor du arbejder henne, er der altid nogle forskellige rum, afdelinger eller genstande, som udefrakommende ikke bør have adgang til.

Ofte skifter de mange virksomhedsnøgler også hænder dagligt. Derfor er det en god idé at have en fast procedure for adgang til og brug af nøgler.

Skulle en nøgle mangle, kan proceduren hjælpe med at spore tilbage til, hvilken medarbejder, der sidst var i besiddelse af nøglen.

Mange nøgler hængende på væg

Fordele ved et nøgleskab

Der er mange fordele ved at have et nøgleskab i virksomheden. Nøgleskabe øger sikkerheden yderligere. 

Her er nogle fordele ved at anskaffe et sikkert nøgleskab til virksomhedens nøgler:

 • Overskueligt overblik over alle nøgler
 • Plads til mange nøgler
 • Nummererede kroge 
 • Øger sikkerheden
 • Følsomme oplysninger sikres
 • Sikres med ente kodelås eller nøglelås
 • Overblik over hvilke nøgler der er i spil
 • Nemt at betjene og montere

Sådan optimerer du sikkerheden

Vil du gerne øge sikkerheden for brug af virksomhedens nøgler, er der nogle konkrete tiltag, du kan benytte dig af.

Det første råd er, at anskaffe et sikkert nøgleskab til alle nøglerne. Med et nøgleskab får du overblik over alle virksomhedens nøgler. I stedet for at ligge i en skuffe hos forskellige medarbejdere, er alle nøgler samlet samme sted.

Nummererede kroge i nøgleskabet giver overblik over, hvilke nøgle der passer til hvad. Således kan du hurtigt og nemt finde lige præcis den nøgle, du skal bruge.

Det næste råd er at have en fast og sikker procedure for adgang til nøgleskabet og udlevering af nøgler. I flere virksomheder ses det, at der ikke er en fast procedure for, når en medarbejder skal låne en bestemt nøgle. En fast procedure og nogle klare retningslinjer sikrer, at der er kontrol over nøglerne.

Uanset virksomhed og branche er det derfor altid vigtigt at optimere sikkerheden omkring adgang. Et nøgleskab er et skridt mod øget sikkerhed.

Sådan finder du det rette nøgleskab til virksomheden

Der findes mange typer af nøgleskabe og mange udbydere. Det kan være svært at finde det nøgleskab, som opfylder alle krav, både når det gælder sikringsniveau, udseende og funktion samt pris naturligvis.

Vi vil gerne hjælpe dig med at opfylde dine behov, og derfor har vi lavet denne lille guide.


Brug disse spørgsmål til at finde det rette nøgleskab, der sikrer jeres nøgler og værdier. 

 • Hvor mange nøgler skal der være plads til?
 • Får I behov for plads til mange nøgler i fremtiden?
 • Hvilken sikringsklasse ønsker I?
 • Skal nøgleskabet have elektronisk kodelås eller manuel nøglelås?
 • Hvor skal nøgleskabet hænge? Ude eller inde?
 • Hvor mange og hvem skal have adgang til nøgleskabet?
 • JC Pengeskabe servicebil

  Betjening af nøgleskabe

  Nogle nøgleskabe kan monteres på væg. Det gør det nemmere at betjene og det bliver lettere at komme til nøglerne i skabet. Står nøgleskabet frit og skal være lettilgængeligt f.eks. hos en automekaniker, er det ideelt at montere nøgleskabet på væggen.

  Aflåsning af nøgleskabet er en vigtig ting at tage stilling til. Er det bedst for jer, at have nøglelås, hvor udvalgte personer, har en nøgle hver? Eller vil I gerne undgå for mange nøgler?

  Så er en elektronisk kodelås måske ideelt for jeres medarbejdere. Der er fordele og ulemper ved begge aflåsningsmetoder. I sidste ende kommer det an på, hvad I som virksomhed er tryggest ved.

  Sørg for at overholde GDPR

  Opbevarer I oplysninger om kunder eller medarbejdere i f.eks. [et dokumentskab] er det vigtigt at I overholder Persondataforordningens lovkrav.

  For at sikre disse følsomme oplysninger, kan I sikre dokumenter, computer og tablets i et aflåst skab eller rum, hvorefter I ligger nøglen i et nøgleskab, som naturligvis også er aflåst med kodelås eller nøglelås. Dette gør det mere besværligt for indbrudstyve at få adgang til jeres vigtige oplysninger.

  Sikkert nøgleskab fra JC Pengeskabe

  Hos JC Pengeskabe vil vi gerne hjælpe med at øge sikkerheden på jeres værdier og følsomme dokumenter med et nøgleskab. Vi har nøgleskabe, hvor I kan opbevare jeres virksomheds nøgler i, som både er sikre, praktiske og ikke mindst testet og godkendt.

  De fleste af vores modeller kan monteres på en væg, for at opnå den nemmeste betjening af nøgleskabet.

  Se vores nøgleskabe her

  Nøgleskabe behøver som udgangspunkt ikke at være placeret indendørs, men for nogle virksomheder, er det essentielt at nøgleskabet står udenfor. Det sætter krav til yderligere sikkerhed af nøgleskabet og dets vigtige nøgler.

  Læs, hvordan vi har hjulpet Hessel Biler med en kundetilpasset løsning af opbevaring af bilnøgler uden for deres sikrede område.

  Læs casen her

  KC48E nøgleskab

  Den lille: Nøgleskab til 48 nøgler

  Vores nøgleskab KC48E er et prisbilligt nøgleskab, som har plads til 48 virksomhedens vigtigste nøgler.

  Det er et mindre og kompakt nøgleskab, der nemt kan placeres og monteres de fleste steder.

  Nøgleskabt er godkendt indbrudssikring blå klasse. Det giver jer effektiv indbrudssikring af alle virksomhedens nøgler.

  Læs mere om KC48E

  SC 57 nøgleskab

  Den praktiske: Nøgleskab til 57 nøgler

  Nøgleskab SC 57 er effektiv indbrudssikring med indbrudssikring blå klasse, hvilket giver effektiv sikring af virksomhedens mange nøgler.  

  Med plads til 57 nøgler, kan virksomhedens opbevare mange forskellige typer af nøgler.

  Nøgleskabet er særligt velegnet til store autonøgler, som fylder mere end almindelig nøgler til døre.

  Læs mere om SC 57

  SC 116 nøgleskab

  Den rummelige: Nøgleskab til 116 nøgler

  Nøgleskab SC 116 er vores mest rummelige nøgleskab med plads til 116 nøgler. Det kan med garanti opbevare virksomhedens mange nøgler. Den gode plads og krogenes størrelse gør nøgleskabet ideelt til at sikre store autonøgler. 

  På trods af den store rummelighed er nøgleskabet stadig kompakt, og er let at placere og montere flere steder.

  Nøgleskab SC 116 er godkendt indbrudssikring blå klasse.

  Læs mere om SC 116

  Find nøgleskabet der dækker dine behov

  JC Pengeskabe står altid klar til at hjælpe dig. Har du behov for vejledning, råd om nøgleskabe og sikkerhed, skal du ikke vente med at kontakte os. Sammen finder vi den løsning, som passer til din virksomheds specifikke behov.

  Vi leverer naturligvis kundetilpassede løsninger, hvis du ikke kan finde den sikre løsning, som vil øge sikkerheden af dine virksomhedsnøgler.

  Kontakt os